ZORGANDERS LAAT ZIJN LICHT SCHIJNEN OP DE ‘ZORGWERKGEVER VAN HET JAAR’

 GENT, 21 maart 2018 – Op donderdag 7 juni 2018 organiseert mediabedrijf ZorgAnders voor de zesde keer zijn ‘Zorgwerkgever van het Jaar’-awards, deze keer in de Eskimofabriek in Gent. Tien awards zullen er worden uitgereikt, met als finale award die voor de beste werkgever. Organisator ZorgAnders maakt er een prestigieus gala van, dat de beste, warmste, meest ambitieuze bedrijven in de zorgsector – ook letterlijk – zal belichten. 

Zorgorganisaties die dat stapje extra zetten voor hun patiënten en hun personeel werden de afgelopen vijf jaar al in de bloemetjes gezet tijdens de uitreiking van de ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ -award. Maar voor editie 2018 brengt organisator ZorgAnders het netwerkevent naar een hoger niveau. Het wordt een ‘total experience’ voor elke aanwezige. In de Eskimofabriek in Gent plant ZorgAnders op donderdag 7 juni een feestelijk gala, waar de uitreiking van tien awards in de zorgsector, met uiteindelijk de award voor Zorgwerkgever van het Jaar als topper van de avond, zal worden opgeluisterd met een spectaculaire show. Die is van de hand van Create Multimedia, het Evergemse multimediabedrijf dat op het voorbije Lichtfestival van Gent hoge ogen gooide met zijn draaklichtshow ‘Forgotten’ op de zijgevel van het Provinciehuis Oost-Vlaanderen. “We kozen specifiek voor de Eskimofabriek als eventlocatie omdat de ruimte volledig kan worden verduisterd, zodat de lichtshow optimaal tot haar recht komt”, zegt Ann-Sofie Vandemeulebroecke, Operational Director van ZorgAnders. “Zorgorganisaties verdienen het om op zo’n spectaculaire manier in de spotlights geplaatst te worden. Het wordt ook geen typische awarduitreiking met ellenlange speeches. Tijdens een spectaculaire show komt de content van de avond vanuit de zorgorganisaties zelf omdat zij vanuit hun voorbeeldfunctie centraal staan. Daarnaast blijft dit een uniek netwerkmoment voor alle deelnemers en aanwezigen.”

Tien awards 

De uitreiking zal uit vier blokken bestaan. Tijdens het eerste blok worden vier awards uitgereikt aan individuele zorgorganisaties die het afgelopen jaar de grootste, krachtigste, meeste inspanningen leverden voor hun patiënten/bewoners. Er komt een award voor de thuiszorgorganisatie, het woonzorgcentrum

en het ziekenhuis van het jaar, en een vierde award gaat naar een andere zorgorganisatie uit bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg, de sector voor opvang van mensen met een beperking, specifieke opvang voor andere doelgroepen.

In het tweede blok, komen drie andere awards aan bod. De zorgorganisatie met de mooiste branding, die met de beste marketing en die met het beste interne project. Vervolgens, in blok drie, wordt er gekeken naar personen die binnen hun organisatie een verschil hebben gemaakt en die op een uitzonderlijke en uitmuntende manier een uitstekend resultaat hebben gerealiseerd voor de zorgorganisatie waarvoor ze werken: hier worden 2 awards uitgereikt, 1 voor een persoon binnen een organisatie met minder dan 50 werknemers en 1 voor meer dan 50 werknemers. “De laureaten van die twee awards kunnen dus bijvoorbeeld een verpleegkundige op de vloer als een CEO zijn”, zegt Ann-Sofie Vandemeulebroecke. “Belangrijk is dat ze een sterke invloed hebben gehad op de organisatie, dat ze ergens in hebben uitgeblonken waarmee ze hun organisatie naar een hoger niveau hebben getild. We zijn voor die twee awards op zoek naar iemand die op een of andere manier heeft aangetoond dat hij of zij uit het juiste hout is gesneden, iemand met een ongelooflijk verhaal.”

 Zorgorganisaties verdienen het om op zo’n spectaculaire manier in de spotlights geplaatst te worden

Duurzame awards 

Het pièce de résistance van de avond wordt uiteindelijk de uitreiking van de award voor Zorgwerkgever van het Jaar: een human resources-award, waarin een werkgever wordt beloond die een cruciale stap verder heeft gezet voor zijn personeel. “Er wordt onder meer gekeken naar de tevredenheid en motivatie van het personeel”, zegt Ann-Sofie Vandemeulebroecke. “Hoe laag is het ziekteverzuim? Hoe groot is de betrokkenheid van de werknemers? Krijgen de werknemers voldoende inspraak? Staat de organisatie open voor initiatieven? Wat doet de werkgever om hun medewerkers tevreden te houden? Dat zijn allemaal criteria waarmee we onder andere rekening zullen houden in de toekenning van de award.” Op de avond zelf zullen er, voor ieder van de tien categorieën, drie kandidaturen zijn, waarvan er telkens één laureaat met een award naar huis zal gaan. ZorgAnders verwacht tegen 15 maart, de uiterste datum waarop de kandidaturen kunnen worden ingestuurd, zo’n 150 kandidaturen te hebben ontvangen. De tien laureaten van de avond zullen vervolgens niet alleen een award overhandigd krijgen en kunnen genieten van een luid applaus, maar mogen ook een jaar lang in hun interne en externe communicatie gebruik maken van hun award en het daaraan gebonden logo. “Het is niet de bedoeling dat ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ bij één kortstondig moment blijft”, zegt Ann-Sofie Vandemeulebroecke. “De laureaten moeten er ook buiten de muren van het event mee kunnen schitteren.”

Praktisch 

Het gala ‘Zorgwerkgever van het Jaar’ vindt plaats op donderdag 7 juni 2018 in de Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent.

17u30 – 19u00: Ontvangst & Netwerkevent

19u00 – 21u30: Voorgerecht in walking dinner-opstelling, waarna de awards zullen worden uitgereikt terwijl het hoofdgerecht aan tafel wordt geserveerd.

21u30 – …: Network, drink & dance, met desserts

Over ZorgAnders 

ZorgAnders, is het grootste mediabedrijf in de zorgsector in België.
Het richt zich met titels in print, onlineplatforms, een nieuwbrief en filmreportages naar de
volledige Belgische zorgsector.